K Londerzeel SK – K Berchem Sport  3-4 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

K Londerzeel SK – K Berchem Sport 3-4

📁 Verslag wedstrijd 🕔29.september 2019
K Londerzeel SK – K Berchem Sport  3-4

Zingt jubilate! Berchem Sport heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. In een knotsgekke wedstrijd met zeven doelpunten en nog veel meer kansen, haalde geelzwart in de slotminuten de drie punten binnen. Een overwinning op karakter, want voetballend liep het zelfs tegen tien man niet altijd van een leien dakje.

Net als tegen Tienen, een week eerder, startte Berchem gevat met twee doelpogingen in evenveel minuten. In de openingsminuut schoot Van den Driessche over doel, een minuut later kende een actie Cornelissen-El Yazidi-van Kruijssen niet het gewenste resultaat.

Wie hoopte dat Berchem hierna de thuisploeg onder druk zou blijven zetten, moest teleurgesteld toezien hoe Londerzeel snel het initiatief overnam en daarbij steeds een mannetje vrij leek te hebben op de flanken. Toch was het Berchem dat bij zijn eerstvolgende doelkans, in minuut 21, de score opende. Een aanval over verschillende stationnetjes waarbij Saillart even buiten de backlijn, klaarlegde voor Spies. Die verkoos een pasje naar van Kruijssen boven een eigen schot. De juiste keuze zo bleek, want van Kruijssen werd nog voor hij kon aanleggen op de penaltystip neergetrokken. Strafschop en een terechte rode kaart. Van Kruijssen zette de strafschop zelf om. Binnen de minuut na het doelpunt stond het bijna meteen 0-2. Saillart mocht alleen de rechterflank aflopen, maar besloot op de doelman.

Aan de overkant liet de jonge scheidsrechter De Beuckelaer, die vooral in de eerste helft te laat leek teruggekeerd van een Chiro-fuif de avond voordien, zich, niet voor het laatst, makkelijk vangen aan een sierduik van de thuisploeg. El Yazidi kreeg voor zijn, volgens ons, correcte ingreep geel toe, bovenop de vrijschop die tot overmaat van ramp over Appels in doel afweek. Het zat de Berchemspits voor de rust niet echt mee, want even na het halfuur schoot hij aan de overkant een reuzenkans van dichtbij huizenhoog over. Hetzelfde overkwam ook de thuisploeg enkele minuten later.

Dat de strafschop en de uitsluiting nog een verlengstuk zouden krijgen, kon je aan je grote teen voelen. Berchem begon opnieuw slordiger te voetballen en leed veel balverlies. Toen een thuisspeler enkele minuten voor de rust schouder aan schouder met Van den Driessche de zestien inliep en nogal makkelijk de nieuwe plastieken pelouse opzocht, aarzelde ref De Beuckelaer dan ook geen seconde om zijn tweede strafschop van de namiddag te fluiten. 2-1, meteen ook de ruststand.

Veel beterschop bleek het kwartiertje bezinning aanvankelijk niet te brengen. De man-meer-situatie was op geen enkel moment merkbaar. Londerzeel bleef op elke positie een vrij aanspeelbare man hebben, Berchem onderging de wet van de sterkste en zag tijdens de eerste tien minuten van de tweede helft kans na kans voor Londerzeel net niet binnen gaan.

Dat veranderde pas toen in minuut 57 Vallez inviel. Zijn eerste voorzet was meteen goed voor de gelijkmaker. Saillart kon er niet bij, El Yazidi aan de tweede paal wel en schoot de 2-2 overtuigend hard in doel. Net als in de eerste helft had Berchem binnen de minuut na zijn doelpunt opnieuw kunnen scoren, maar deed het dat niet. Deze keer besloot van Kruijssen, alleen voor de goal, op de doelman.

De gelijkmaker en een zichtbaar geïnspireerde Vallez gaven de ploeg wel vleugels. Berchem begon sneller te voetballen, combineerde vlot en kreeg op zijn beurt een rist kansen voor o.a. van Kruijssen en Vallez. Eén ervan ging ook tegen de netten. Een actie van van Kruijssen werd door Saillart netjes afgerond en bracht Berchem opnieuw op voorsprong.

Toch leek een zware ontgoocheling in de maak toen Londerzeel twee minuten voor affluiten een counter veel te makkelijk mocht afwerken. Met een geweldig schot en een dito ontlading bezorgde El Yazidi geelzwart in de slotminuut toch nog de zege en in extra tijd bijna ook nog een vijfde doelpunt.

 

Berchem: Appels, Van den Driessche, Vermeire, van Kruijssen, El Yazidi, Cornelissen, Spies, Saillart (83’ Beirlant), Mauro, Peers (57’ Vallez), Nwokoro (87’ Meseure)

Doelpunten: 23’ van Kruijssen 0-1 (pen.), 28’ 1-1, 43’ 2-1 (pen.), 58’ El Yazidi (2-2), 71’ Saillart 2-3, 88’ 3-3, 90’ El Yazidi 3-4

Geel: Vermeire, Van den Driessche, Nwokoro, El Yazidi

Scheidsrechter: Arne De Beuckelaer

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels