KVK Tienen – Berchem Sport  4-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

KVK Tienen – Berchem Sport 4-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔19.januari 2020
KVK Tienen – Berchem Sport  4-1

Berchem Sport is in Tienen op de sterkste ploeg van de reeks gebotst die met drie knappe doelpunten na de rust ruim afstand nam. Enkel jammer dat, net als in de heenmatch, die zege op gang moest getrokken worden met een dubieuze strafschop.

Tot die bewuste fase kon Berchem zijn voet plaatsen naast de leider. Het combineerde vlot, gaf nauwelijks kansen weg en leek na 9 minuten zelfs op voorsprong te komen. Cornelissen werd toen net voor het doelgebied onderuit geschoffeld. El Yazidi trapte de logische vrijschop op vijf centimeter na perfect. Via de onderkant van de deklat botste de bal volgens scheidsrechter Krieken echter niet achter de doellijn. Diezelfde scheidsrechter Krieken zag in minuut 25 een strafschopovertreding toen Singh met een veel te lage kopbal in aanraking kwam met de voet van Cornelissen.

Na die 1-0 kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van de thuisploeg die zijn doel stevig vergrendelde en nu loerde op de snelle omschakeling. Berchem leek aanvankelijk aangeslagen, maar kon zich ook na de rust niet meer herpakken. De tengere Berchemspitsen probeerden wel, maar vielen voortdurend te licht uit tegen de stevige Tiense verdedigers. Toen na zeven minuten de 2-0 viel was het al duidelijk dat Berchem niet meer zou terugkomen. Een hoekschop werd in één tijd op de slof genomen en vanop 20 meter heerlijk binnen getrapt. Berchem moest risico nemen en daardoor vielen er steeds meer gaten. In minuut 64 werd Vermeire twee keer uitgekapt, de 3-0 over de grond in de verste hoek was opnieuw een mooi doelpunt. Beirlant kon een tiental minuten voor tijd nog milderen, maar een copy-paste van het tweede doelpunt, zij het deze keer in de rebound, legde de eindcijfers vast.

Berchem: Appels, Van Den Driessche, Vermeire, El Yazidi, Cornelissen, Meseure, Spies, Saillart (58’ Vallez), Beirlant, Peers, Nwokoro (58’ Joris)

Doelpunten: 26’ 1-0 (pen.), 52’ 2-0, 64’ 3-0, 81’ Beirlant 3-1, 89’ 4-1

Kaarten: geen voor Berchem 

Scheidsrechter: Jan Krieken

Deel dit artikel met vrienden