Met vrank en vrij voetbal… | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Met vrank en vrij voetbal…

📁 Interview 🕔07.april 2019
Met vrank en vrij voetbal…

Dat onze coach Kevin Van Haesendonck tijdens  de persbabbel van vorige week kansen zag om op Sporting Hasselt met vrank en vrij voetbal iets te rapen, bleken geen holle woorden te zijn. Berchem kwam heel fris voor de dag bij de tweede in de stand, die enkel het laatste kwartier voor zijn rekening kon nemen. Het werd uiteindelijk een mooie 1-3 overwinning. We spraken eerst even met Amin Kabir, als spits en targetman een van de absolute smaakmakers van de wedstrijd.

Webteam: Je kwam  aan de aftrap als onze diepste spits. Voor ons toch wel eerder een verrassing, voor jezelf ook?

Amin: Ik heb vroeger nog op die positie gespeeld, en ook al was dit al een heel tijdje geleden, ontwikkel je dan blijkbaar vaardigheden die je in je voetballersgeheugen hebt opgeslagen. Ik ben dan ook heel tevreden dat ik mijn rol goed heb kunnen vervullen in ons elftal dat vandaag bijzonder goed ronddraaide.

Hasselt stond duidelijk onder druk, er hing in deze wedstrijd veel vanaf voor hen om de titel nog te kunnen grijpen. Terwijl wij door onze overwinning van vorige week redelijk complexloos het veld op konden.  We hebben het geklaard met technisch en tactisch voetbal, terwijl zij het toch eerder van hun fysieke sterkte moeten hebben. Eer ze er wat doorkwamen was de match echter al gespeeld.

Webteam: Toch wel merkwaardig hoe Berchem dit jaar afwisselend koud en warm blaast…

Amin: Voetbal wordt dikwijls beslist door details die goed of fout uitdraaien. In vele andere wedstrijden van dit seizoen waren het net die details die ons parten speelden. Vandaag zaten die dan weer mee. We kwamen op het gepaste moment op voorsprong, en vooral ook onze twee doelpunten kort na de rust sneden Hasselt de pas af. Eerst maakte Bas (Saillart)  een tegenprik heel opportunistisch af, en even later  toonde  Roy (Mauro) met een geweldig afstandsschot hoezeer we hem dit jaar zolang gemist hebben. De omstandigheden waren eindelijk nog eens gunstig, en ook het veld lag er erg goed bij en we konden er met ons stevig blok elkaar heel goed op vinden.

Webteam: bedankt Amin en volgende week graag uit hetzelfde vaatje!

Ook coach Kevin Van Haesendonck kwam na de wedstrijd met een brede glimlach pers en webteam tegemoet…

Kevin: Het was dit jaar heel frustrerend dat we door de gekende blessurelast onze  kwaliteiten niet hebben kunnen tonen. Het is pas nu dat we het échte Berchem aan het werk kunnen zien. Langdurig geblesseerden renderen nu eenmaal niet direct op volle toeren. Het niveau werd stelselmatig wel opgetrokken, en vandaag denk ik dat we er eindelijk stonden op de manier die ik al veel eerder voor ogen had.  We hebben dan ook heel verdiend gewonnen hier op Hasselt, en dat is toch echt niet niks.

Webteam: We zagen een opvallend offensief ingesteld Berchem aan het werk, met Amin Kabir en ook Nesta Vallez  in een veel aanvallendere rol dan we al eerder te zien kregen. En zelfs met de 0-3 op het bord bleven er heel verrassend soms 5 aanvallers die Hasselt mee naar achter drukten.

Kevin: Ik denk dat onze tactiek wel klopte vandaag, en ook de manier waarop we de afwezigheid van Jelle (van Kruijssen) dienden op te vangen hebben we goed aangepakt. Ik denk ook niet dat Hasselt heeft verwacht dat we van meet af zo onze kans zouden gaan. Het eerste halfuur voetbalden we met goede combinaties 3 doelrijpe kansen bijeen, maar de vizieren stonden nog niet scherp genoeg. Bij onze vierde grote kans schuift Roy (Mauro) de bal eindelijk binnen en waren we gelanceerd.

De tweede helft kon niet beter verlopen, eer vriend en vijand het goed doorhadden stonden we plots 0-3 voor en was het zaak om de match volwassen uit te spelen. Ik hamerde erop om vanaf dat moment geen slordigheden en tierlantijntjes op te gaan zoeken. We hebben dat heel goed gedaan, al kregen we het op het einde nog wel moeilijk. De wedstrijd had een heel aantal van onze spelers van hun beste krachten gekost, en Hasselt is nu eenmaal een fysiek sterk elftal. Het laatste kwartier was dan ook volledig voor hen, en met een schot op de lat en een bal tegen de paal kenden we nog het nodige geluk. Hun doelpunt kwam er uiteindelijk nog wel, maar veel te laat om ons nog echt te verontrusten. Ik ben heel tevreden vandaag, al hadden we op sommige momenten nóg slimmer kunnen spelen om het plaatje nog wat beter te doen kloppen. Maar daar ga ik nu niet te hard op hameren.

En wat ik zeker ook nog dien te vermelden is de sobere maar uitstekende leiding van vandaag, door een trio dat zich op geen enkel moment op een  voorkeur voor een van beide ploegen heeft laten betrappen. Als het goed is, dan zeg ik het ook graag!

Webteam: bedankt Kevin en hopelijk zetten we volgende zondag  tegen Vosselaar een even degelijke prestatie neer voor ons thuispubliek!

 

Deel dit artikel met vrienden