Onze ‘Matchwinnaars van het Laatste Moment’ aan het woord… | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Onze ‘Matchwinnaars van het Laatste Moment’ aan het woord…

📁 Interview 🕔04.november 2019
Onze ‘Matchwinnaars van het Laatste Moment’ aan het woord…

96ste minuut Iliass El Yazidi lijkt vooraan in het hoekje ingesloten tussen drie verdedigers. ‘Bal terugleggen!’ roepen enkel weldenkende supporters, waaronder schrijver dezes. Plots tovert hij -tegen zijn ex-club dan nog- een ongelooflijke schijnbeweging en een luministisch geschilderde  voorzet uit zijn sloffen, en de mee opgerukte Tom Vermeire kopt aan de eerste paal raak. Zij kwamen na de wedstrijd samen deze straffe stoot nog eens uitleggen.

Iliass: We zijn echt met de hele ploeg blijven knokken. Voor mijzelf was dit een hele speciale wedstrijd. Ik zat met heel veel revanchegevoelens ten overstaan van de coach van Duffel. Het klikte vorig seizoen niet tussen ons, en die man heeft mij zomaar weggestuurd, waarbij hij dan ook nog niet eens moedig genoeg was om mijzelf wat tekst en uitleg te verschaffen. Ik heb hem vandaag sportief -met mijn voeten- van antwoord gediend. Een doelpunt en twee assists, the pleasure is all mine…

Webteam: We hadden een terugleggertje naar Nesta (Vallez) verwacht, want je stond echt wel ingesloten door 3 verdedigers…

Iliass: Ja, maar ik luister niet (lacht). Ik deed gewoon wat in mij opkwam. Ik stond met mijn rug naar doel en plots was er die schijnbeweging waardoor ik buitenom kon gaan en toch nog wat ruimte kreeg om met links voor te zetten.Ik zag Tom bij de eerste paal ongedekt en hij kopte die bal onhoudbaar net onder de lat binnen. Prachtig gewoon!

Ik had tijdens de wedstrijd al een kans verprutst, toen ik twijfelde tussen een hard schot en een stiftertje, wat op iets tussen de twee in uitdraaide, geen goed idee dus. Ik had echt het gevoel dat ik nog iets diende te forceren. We dienen in zijn geheel ook nog meer creativiteit te brengen, met lef te spelen, onverwachte dingen te laten zien… ik heb er vertrouwen in dat dit moment eraan komt.

Duffel had me ook meer op de flanken verwacht, terwijl ik vandaag meer centraal achter de spitsen stond, op nr. 10. Daar hebben ze het duidelijk moeilijk mee gehad. Beide posities zijn ok voor mij, ik speel waar de coach me opstelt. Al voel ik me van nature meer een nr. 10.

Ik heb onder onze coach Frank Magerman zes maand bij Duffel gespeeld. Hij wilde mij er voor dit seizoen nog bij hier in Berchem, en daar ben ik dankbaar voor. De ambiance hier, al die ongelooflijke supporters, zij maken hier echt wel het verschil!

Webteam: Tom, jij voelt de adrenaline nog denken we…

Tom: Bwah, dit was een mooie manier om een match te winnen, maar voor ons hart mogen we het toch niet te vaak zo ver laten komen (lacht). Echt een zotte match. Het begin was, in de lijn van vele andere wedstrijden, echt slecht. We hadden dan ook nog de pech van die own-goal, en dan ga je collectief twijfelen. En toegegeven, we hebben in die periode ook ‘chance’ gehad voor ons doel. Toch komt die gelijkmaker er, maar een fractie later gaan de kopjes een tweede maal naar beneden, wanneer die afvallende bal wordt binnengeknald. Daar kwam dan nog die rode kaart bovenop, dat was opdoffer nr. 3. Maar we hebben onze veerkracht getoond en het is onze verdienste dat we van dan af voor veel gevaar hebben gezorgd. Dat zorgde voor onze eerste voorsprong, maar uiteindelijk komen we toch niet onder die druk weg en komt de 3-3 op het bord.

Webteam: Iedereen schreeuwde om buitenspel. Wat vond jij ervan?

Tom: Eerlijk, ik weet het niet. Het was een heel warrige fase, met een bal in de kluts die maar niet wegraakte, en die uiteindelijk werd binnengelopen. Buitenspel of niet, het was wel onze 4de opdoffer van de dag.

Maar dan. Iliass heeft bij die ultieme aanval werkelijk getoverd. En gelukkig kopte ik mooi raak. Want scoren is als verdediger toch geen dagelijkse prik. Voor hetzelfde geld hadden we geopteerd om dat ene puntje te behouden, maar we stonden niet in een positie om daar blij mee te zijn. Dus kozen we voor alles of niets, en gingen we met 8 man naar voren bij die laatste corner, die aan de winnende fase vooraf is gegaan.

Het doelpunt zorgde voor een enorme ontlading. We zijn ervoor blijven gaan, ondanks dat we tweemaal op achterstand kwamen, en we zijn ervoor beloond. Op zo’n moment besef je ook dat onze groep geen gelatenheid vertoont. Het is niet omdat we op achterstand komen, dat we er niet voor blijven gaan. Dit geeft zuurstof voor onze volgende wedstrijden.

Webteam: Bedankt Iliass en Tom! Voor het interview, en uiteraard ook nog eens voor die heerlijke winning goal!

Deel dit artikel met vrienden