Persbericht KBS & Stad Antwerpen 24 augustus 2018 – Update stadion | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Persbericht KBS & Stad Antwerpen 24 augustus 2018 – Update stadion

📁 Bestuur, Clubnieuws 🕔28.augustus 2018
Persbericht KBS & Stad Antwerpen 24 augustus 2018 – Update stadion

Zittribune Berchem Sport gaat dicht om veiligheidsredenen

Eerste competitiewedstrijd wordt zaterdag 1 september om 19.30 u in Bocholt gespeeld

Het seizoen 2018-2019 begint voor Berchem Sport in mineur. Om veiligheidsredenen wordt de zittribune tijdelijk gesloten. Dat betekent dat de oefenwedstrijd tegen Nijlen op zondag 26 augustus en de eerste competitiewedstrijd tegen Bocholt op zondag 2 september niet in het Ludo Coeckstadion kunnen plaatsvinden maar in Nijlen nu zondag om 15 u en in Bocholt zaterdag 1 september om 19.30 u.

Een inspectie door een stabiliteitsingenieur heeft uitgewezen dat de zittribune niet meer veilig kan worden gebruikt. Voor de burgemeester was dat aanleiding om de tribune met ingang van vrijdag 24 augustus tijdelijk te sluiten. Bijkomend onderzoek moet uitwijzen welke maatregelen en werkzaamheden noodzakelijk zijn om een deel van de tribune weer veilig te kunnen gebruiken. De sluiting van de tribune heeft geen gevolg voor het gebruik van alle ruimtes (kleedkamers, cafetaria…) onder de tribune.

Voor de thuiswedstrijd van Berchem Sport op 23 september wordt een tijdelijke overdekte stellingtribune met 669 zitplaatsen geïnstalleerd.

In 2020 zal de bestaande hoofdtribune worden gerenoveerd. De ontwikkelingsplannen van stad, district en de club voor het Ludo Coeckstadion blijven onverkort gehandhaafd. Voor de vernieuwing van het stadion en de jeugdinfrastructuur begrootte de stad een bedrag van 3,3 miljoen euro inclusief btw en studiekosten.

In overleg met Berchem Sport en het district werden de volgende ingrepen gepland:

  1. nieuwe staantribune met sanitair – streefdatum voorjaar 2019
  2. nieuwe kleedkamers en cafetaria voor de jeugd – vanaf eind 2019
  3. renovatie van de bestaande hoofdtribune

Berchem, vrijdag 24 augustus 2018

 

 

 

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels