Reacties na een logische zege | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Reacties na een logische zege

📁 Interview 🕔02.december 2019
Reacties na een logische zege

 

De zege tegen Spouwen–Mopertingen was logisch en verdiend, maar verder zonder al te veel glans. We spraken na de wedstrijd met T1 Frank Magerman en met Leander Beirlant en Brent Peers, die beiden sterk presteerden.

 

Webteam: 2-0 winst, geen geel of rood gepakt, een clean sheet en de eerste 6/6 van dit seizoen. Enkel goed nieuws vandaag, of…

Frank: Die winst kwam er niet zonder moeite, ik heb er toch wel wat een dubbel gevoel bij. Ondanks onze druk en overwicht bleven de grote kansen ditmaal uit. Leander (Beirlant) zat met zijn schot op de paal het dichtst bij een doelpunt, en verder werden er nog wat schoten uit de tweede lijn afgeblokt. Spouwen-Mopertingen probeerde het af en toe met een tegenaanval, en het gevaarlijkst bleken zij bij enkele stilstaande fases waar ze de bal voor het doel dropten. Gelukkig was onze verdediging heel alert vandaag.

Tijdens de rust heb ik twee dingen gezegd die misschien wat contradictorisch lijken. Enerzijds moest het tempo omhoog. Anderzijds moest er genoeg rust in de opbouw blijven voor dat bevrijdende doelpunt. We bleven vanachter goed georganiseerd en gaven daar niks weg, en na een uurtje kwam dat doelpunt er eindelijk. Die penaltyfase daarna met de 2-0 was heel bevrijdend, want je weet het uiteindelijk toch maar nooit zolang het 1-0 blijft.

Webteam: Leander Beirlant speelde een puntgave wedstrijd…

Frank: Jazeker, hij maakte ook vorige week al een heel goede beurt. En dan is dat voor zo’n jongen geen evidentie om dat de week erna te bevestigen. Maar hij zet heel goed druk, speelt vinnig, draait heel kort… en kreeg jammer genoeg ook wel een zware trap te verduren net voor de rust. Maar hij heeft op zijn tanden gebeten en in de tweede helft nog een belangrijke rol gespeeld, tot hij er moegestreden afging. Ook Light (Nwokoro) speelde sterk als je weet dat hij tot donderdag ziek geweest is. Op het einde was ook zijn bobijntje af en dan heb ik het geluk dat Mats (Joris) zijn positie naadloos kan overnemen. Je mag niet vergeten dat Mats in de bekerwedstrijd in augustus tegen Oostkamp een heel zware blessure heeft opgelopen. Maar het is momenteel goed om zien dat Bas (Saillart) en Leander, of Light en Mats, van elkaar kunnen overnemen zonder dat dit de ploeg verzwakt.

Webteam: Hoe verklaar je dat dit toch weer een moeilijke wedstrijd bleek, tegen een op papier mindere ploeg van deze reeks?

Frank: Spouwen-Mopertingen speelde anders dan de vorige weken, toen hielden zij slechts 3 man achteraan. Nu speelden zij 4-4-1-1 en daar hadden wij het aanvankelijk moeilijk mee. Na een halfuurtje zijn wij overgeschakeld naar een ruit in het middenveld, omdat Iliass (El Yazidi) eigenlijk niet bereikt werd. Van dan af liep het ook beter. Ook over de inzet kan ik tevreden zijn. Sinds vorige week was ons codewoord ‘volwassen spel’: weinig weggeven, strakke organisatie, realistisch voetbal. We hebben die lijn nu doorgetrokken. Misschien niet oogstrelend allemaal, maar de honger was er en de broodnodige 6 op 6 kwam er ook. Want met een punt waren we weer niks opgeschoten. We kunnen nu even genieten, maar we gaan er dadelijk weer volle bak tegenaan.

Webteam: afspraak in Diegem volgende zondag! Bedankt Frank

Webteam: Leander, mogen we je met een voet in beide doelpunten en die bal op de paal de smaakmaker van de match noemen?

Leander: Vandaag lukte het allemaal vrij goed voor me. Na een halfuur wijzigden we onze tactiek en kwam ik mee voorin. Ik heb veel gelopen en me echt moe gemaakt, maar als je wint maakt dat allemaal niet uit. En als je goed in de wedstrijd zit, dan valt alles ook vaak net dat tikkeltje beter mee. Ik kreeg nochtans een zware trap tegen mijn scheenbeen, in mijn eerste reactie dacht ik dat het veel erger ging zijn, maar uiteindelijk valt het wel mee.

Ik speel nu 2 weken achter elkaar in de basis, dat is zeker een goede zaak voor me. Ik ben blij dat ik dat van dat vertrouwen mag genieten. De coach zegde me dat ik de lijn moest zien door te trekken, want bevestigen is altijd moeilijker dan de eerste keer.

Webteam: Je scoorde dan ook nog bijna…

Leander: Ja, dat was de kers op de taart geweest, jammer dus. Er was die bal op de paal, en verder was ik er zowel in de eerste als in de tweede helft nog tweemaal dicht bij met het hoofd. Maar in diezelfde fase maakten we uiteindelijk toch ons eerste doelpunt. Wat ik zeker ook nog wil zeggen is dat wij spelers blij mogen zijn met zo’n geweldige groep supporters. Zij schreeuwden ons werkelijk naar dat doelpunt. In deze reeks zijn er niet veel ploegen met zo’n stimulans.

Webteam: Wat zijn je verwachtingen nu?

Leander: Door de blessure van Bas probeer ik mijn kans te grijpen. In zekere zin zijn we dus concurrenten van elkaar, maar we zijn vooral ook goeie vrienden. En we houden elkaar scherp op deze manier.

Webteam: Brent, je speelt al twee weken op een nieuwe stek… is dit je ideale positie?

Brent: Ja, dit is al mijn derde positie dit seizoen. Eerst centraal achterin, dan linksachter, en dan zelfs een tijdje uit de ploeg, heel terecht trouwens, want ik vond mijn draai plots niet meer zo goed. Nu vat ik post voor de verdediging, als een echte nr. 6. Het is een positie waarin je je wegcijfert in de wedstrijd, met zowel in de lucht als over de grond veel duels, wat mij wel goed uitkomt, en verder het balletje simpel inleveren. Ik word ook heel goed gecoacht door de ervaren jongens achter mij, Ken (Spies) en Tom (Vermeire). Ik kwam op deze positie door de schorsing van Roy (Mauro) vorige week. Vandaag bleef ik op die positie staan en kon Roy een stuk doorschuiven, waardoor hij en ook Jamie (Meseure) vrijer konden voetballen. Wel is ons veld heel zwaar geworden, het is echt moeilijk voetballen. Dat werkt rommelig voetbal in de hand, de bal raakt soms ook heel moeilijk weg.

Webteam: Het gaat nu weer wat beter met de ploeg… waar zit de kracht van het huidige Berchem?

Brent: Het valt toch wel op dat we vaak een goede tweede helft spelen. We zijn fysiek dan ook vaak sterker, en we blijven onze taken ook zo goed mogelijk uitvoeren tot het laatste fluitsignaal. Als je ziet wat wij dit jaar al in de eindfase, en zelfs regelmatig in blessuretijd, uit de brand hebben gehaald, dat kan je moeilijk toeval noemen.

We hebben dit jaar ook een heel hechte groep, zonder kliekjes. We verstaan elkaar, iedereen praat met iedereen en komt met elkaar overeen. In het begin tastte een aantal spelers nog naar zijn plekje, maar die fase zijn we nu voorbij en het past nu precies allemaal wel goed in elkaar. In deze reeks zijn er geen echt zwakke ploegen en kan iedereen van iedereen winnen. Dan moet je een goed collectief hebben, en daar blijven we dus aan werken.

Webteam: Bedankt mannen, en hopelijk trekken we deze lijn door op Diegem volgende zondag!

Deel dit artikel met vrienden