Reacties na het nipte verlies in Hasselt | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Reacties na het nipte verlies in Hasselt

📁 Interview 🕔16.september 2019
Reacties na het nipte verlies in Hasselt

Van de eerste helft konden enkel die van Hasselt vrolijk worden, en in een veel beter lopende tweede helft kwam KBS uiteindelijk toch nog nét tekort om een puntje uit de jeneverstad mee te kunnen graaien. We spraken met coach Frank Magerman en ook even met de sterk ingevallen Light Nwokoro.

Webteam: Een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten…

Frank: Dat is wel duidelijk. Hasselt pakte met een voor ons onverwachte bezetting uit, met drie centrale verdedigers en twee hoog spelende flankverdedigers, en met die aanpak hadden we het heel moeilijk. Als het meezit kan je met zo’n systeem meteen ook veel aanvallend geweld vertonen, en dat hebben we in de eerste helft moeten ondergaan. Omgekeerd zou hen dat ook kwetsbaar kunnen maken hebben in de tegenaanval, maar aangezien ze telkens de afvallende bal konden recupereren en de vrije man konden vinden, stelde dat probleem zich voor hen niet. Wij zaten in het middenveld niet kort genoeg op, we kwamen daar telkens een paar stappen te laat en liepen zo achter de feiten aan. Zij kenden misschien wat geluk met hun doelpunt dat mij niet zo heel gericht gekopt leek, maar buiten het bereik van Bruno (Appels) toch binnenviel. Anderzijds mogen we bij enkele andere hete standjes gelukkig zijn dat het aan de rust bij die 1-0 bleef.

In de tweede helft heb ik dan geopteerd voor een ander systeem met twee diepe spitsen, en met beter bezette flanken in een 4-4-2-systeem, waardoor we hen niet alleen beter konden opvangen, maar ook zelf onze draai vonden en het spel mee konden maken, met Ken (Spies) die doorschoof naar het centrale middenveld, en met Light (Nwokoro) en Leander (Beirlant) in de ploeg. Met succes, want er zat  dadelijk snee op, met duelkracht en gezonde agressiviteit. We bleven veel beter in balbezit en kwamen tot combinaties. We scoorden ook snel en dan is het jammer dat we dadelijk die 2-1 moesten incasseren, na een stilliggende fase waar Bruno eerst mooi redde, maar de bal in de rebound bij hun vrijstaande spits terechtkwam.

Webteam: We pakken hier geen punten, maar geeft deze tweede helft de ploeg (en ook de trainer) toch wat vertrouwen?

Frank: Toch wel. De eerste helft was helemaal niet goed, maar daarna hebben we serieus teruggeknokt en toch wel wat getoond. We komen dan 3-1 achter op een moment dat je eerder de 2-2 verwacht, en nog zijn we het resterende kwartier blijven knokken, wat nog resulteerde in een schitterend doelpunt van Bas (Saillart)  (Webteam: voor 95 %, want het was wel  Leander die de van de lat botsende bal binnenwerkte). Ook daarna zijn we nog blijven proberen, Hasselt kroop met z’n allen terug maar de tijd was jammer genoeg te kort om er nog iets uit te halen. Maar het geloof dat mijn spelers getoond hebben dat er nog iets mogelijk was, wel, dat dienen ze zeker vast te houden

Webteam:  Is dit ook een stimulans om volgende week opnieuw  met deze gewijzigde  tactiek de wedstrijd tegen Tienen aan te vatten?

Frank: Dat moet ik uiteraard nog bekijken. Elke match en ook elke tegenstrever is immers anders. Maar we spelen eindelijk onze eerste echte thuiswedstrijd, daar hunkeren de spelers ook naar en dat betekent zeker ook een stimulans.

We hengelden ook even naar een reactie bij Light Nwokoro, die zich vanaf ’46 zowel  verdedigend als aanvallend eindelijk nog eens wist te tonen.

Light: Persoonlijk heb ik hier een goed gevoel bij qua prestatie, maar het spijtige is dat we zo dadelijk wel met lege handen de bus instappen. Zelf heb ik er alles aan gedaan om een goede prestatie neer te zetten, na mijn mindere seizoensstart waarbij ik ook naast de ploeg viel. Ik ben nu mijn 5de seizoen in de A-kern bezig, en dan zit je natuurlijk niet graag op de bank toe te kijken hoe de anderen het doen. Het is aan mij om mijn best te blijven doen en hard te blijven trainen, en dan hoop ik op die manier toch meer te kunnen spelen.

Webteam: Je scoorde nog bijna je eerste doelpunt voor het eerste elftal, maar de bal scheerde de lat…

Light: Ja, ik ging mijn kans en kwam in schietpositie, mijn bedoeling was om de bal meteen in het dak van het doel te jagen, maar hij ging enkele centimeters hoger via de lat buiten.

Webteam: Volgende keer lukt dat Light! En nu… met z’n allen focussen op de wedstrijd tegen KVK Tienen!

 

Deel dit artikel met vrienden