Roy Mauro: “Een zege voor heel KBS en zeker voor onze coach!” | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Roy Mauro: “Een zege voor heel KBS en zeker voor onze coach!”

📁 Interview 🕔04.november 2019
Roy Mauro: “Een zege voor heel KBS en zeker voor onze coach!”

Met een evidente graagte stonden verschillende spelers de pers en het webteam te woord na de onverhoopte zege in de slotminuut tegen FC Duffel. We laten eerst onze kapitein Roy Mauro aan het woord, in een volgend artikel komen er ook nog reacties van onze beide ‘Matchwinnaars van het Laatste Moment’.

Roy: Onze trainer vroeg snel en stevig te starten, maar dat lukte niet. We voelden allemaal druk en stress, en dat vertaalde zich in onzuiver en onrustig spel. Een bange ploeg krijgt slaag, en eerlijk gezegd mogen we ons bij de rust gelukkig prijzen dat de schade beperkt bleef tot die 1-2. Op zo’n zwaar veld is het geen sinecure om een achterstand te lijf te gaan. Gelukkig was onze geweldige aanhang er weer om om ons toch nog ‘het thuisgevoel’ over te brengen.

Maar goed, koppen bij elkaar dan maar. Zeker nadat we tot 10 werden herleid heeft iedereen een ongelooflijk tandje bijgestoken. Er kwam plots drive en goesting in onze ploeg, en puur op karakter en mentaliteit komen we dan 3-2 voor. Op een moment dat het 4-2 had moeten worden, laten we ons door gebrek aan volwassenheid toch nog een gelijkspel aansmeren. Dàchten we even, en met ons heel het stadion. Maar we hebben onze rug gerecht en bleven erin geloven. Winnen was vandaag de opdracht, met een gelijkspel schoten we niks op. En zie, het kwartje rolde in de 96ste minuut de goede kant op, oef ! Zoiets doet een hele club deugd natuurlijk.  En tegelijk zorgt dit wel voor wat ademruimte, al moeten we er meteen weer tegenaan natuurlijk.
Namens heel de ploeg wil ik benadrukken dat dit ook een wedstrijd was om onze coach, en met hem de hele technische staf iets terug te geven. Frank is in ons blijven geloven, chapeau daarvoor. Qua kern zitten we dit jaar in de breedte zeer beperkt, en dan is het makkelijk om af te breken. En als het niet goed draait, wordt er vaak veel te snel naar de coach gewezen. Dat mag ook allemaal wel eens gezegd worden. Verder dienen we vooral de hand in eigen boezem te steken, wat onze mindere prestaties betreft. We hopen nu zonder al te veel tam-tam een reeksje te kunnen neerzetten. We moeten nederig blijven en keihard verder werken.

In mijn 4de seizoen bij KBS is dit de smalste kern. En concurrentie maakt een ploeg. Maar voor enkele cruciale posities hebben we geen vervanging, dan wordt het behelpen voor de coach.

Webteam: Je scoorde een spectaculair doelpunt. Vertel eens!

Roy: Grappig! Want ik zat er wat door op dat moment en wilde eigenlijk niet meegaan. Maar de verdedigers achter me schreeuwden me naar voor. Ik voelde gewoon waar die bal van Iliass (El Yazidi) ging komen, hij was werkelijk perfect aangesneden. Van dat soort acties, en van het torinstinct van Jelle (van Kruijssen) , moeten wij het hebben. Jelle scoorde vandaag weer zo’n typische goal zoals alleen hij dat doet, hopelijk is hij nu echt gelanceerd. En Iliass, tja, zoals die vandaag speelde tilt hij ons naar een hoger niveau, dat is duidelijk voor iedereen denk ik.

Volgende zaterdag trekken we naar Geel, dat is weer niet makkelijk. En wat telt daar? Het resultaat! Het zou mooi zijn wanneer we aan de boost die we vandaag voelen een verlengstuk kunnen breien!

 

 

Deel dit artikel met vrienden