SKN Sint-Niklaas – Berchem Sport  5-3 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

SKN Sint-Niklaas – Berchem Sport 5-3

📁 Verslag wedstrijd 🕔27.januari 2019
SKN Sint-Niklaas – Berchem Sport  5-3

Negen keer scoren in drie wedstrijden en toch maar twee punten, want elf doelpunten tegen. Dat zijn de bizarre statistieken die Berchem Sport in 2019 laat optekenen. Amin Kabir vatte het na de wedstrijd treffend samen: “In één maand speelden we drie wedstrijden die je normaal maar één keer op een seizoen meemaakt.

Spektakel en doelpunten bij de vleet (20 in totaal voor wie de tel kwijt was) waren het deel van de supporters die de drie wedstrijden meemaakten. Maar bovenal veel ergernis. Over het schijnbare gemak waarmee de tegenstander kan scoren, over de opvallende gelijkenis tussen veel van die tegentreffers (snelle aanval op onze linkerflank, verre voorzet voor doel, mannetje alleen om af te werken) en in schril contrast daarmee de opbouw bij Berchem over o-zo-veel onnodige stationnetjes.

Dat opbouwende voetbal is een keuze, omdat dat spel ons normaal gezien ook het beste ligt,” begon een ontgoochelde coach Kevin Van Haesendonk zijn analyse na afloop. “Maar misschien moeten we dat ook maar eens gaan herbekijken. Ik heb hier geen woorden voor. Hier word ik moedeloos van. Tijdens de eerste helft geraakten we alweer niet in ons spel. Vooral bij het lopen zonder bal bleven we zwaar in gebreke. Het leek alsof een aantal jongens dacht dat het allemaal wel vanzelf zou loslopen.”

Maar dat deed het niet. Sint-Niklaas zette Berchem vanaf het eerste fluitsignaal onder druk. Al in de eerste twee minuten moest Brosens evenveel keer tussenkomen en even voorbij het kwartier waren eerst de voet van Vande Velde en vervolgens de vuisten van Brosens nodig om een vroege achterstand te voorkomen.

Toen we de eerste Berchemse actie konden optekenen waren er al 26 minuten gespeeld. Een afgemeten voorzet van Leander Beirlant zoefde voorlangs. Niemand die er een voetje kon tegenzetten. Ook het eerste Berchemse schot op doel, tien minuten later, was van de negentienjarige spits – die voor de rust met kop en schouders boven zijn teammaats uitstak – nadat zijn voorzet eerst niet door van Kruijssen was opgepikt.

Op dat moment keek Berchem reeds tegen een 2-0 achterstand aan. Twee minuten, twee doelpunten. Bij het eerste doelpunt devieerde Brosens de bal, maar reageerde de thuisploeg veel sneller dan de Berchemse defensie. Goal nummer twee begon met slordig verdedigen op het middenveld. Enkele passen later lag de bal in doel.

Tijdens de rust hebben we heel wat bijgestuurd,” vervolgt Van Haesendonck. “We kwamen sterk uit de kleedkamer. Onze aanpassingen rendeerden meteen en iedereen leek de instructies goed te hebben opgepikt. We komen snel gelijk maar net op het moment dat we de wedstrijd lijken over te nemen, geven we bij de eerste de beste tegenstoot alles weer uit handen. Net hetzelfde gebeurt later in de wedstrijd na de 4-3. Ik begrijp niet hoe dat kan.”

Berchem, met Hamdi in de plaats van Meseure, trok na de pauze meteen volop ten aanval. Aanvankelijk weer iets te breed uitgesmeerd, maar bij de eerste snelle actie zorgde van Kruijssen meteen voor de 2-1. Tien minuten ging een voorzet-schot van Carrez via de paal knap in doel.

De euforie duurde net geen minuut. De eerste Sint-Niklase actie op de Berchemse helft na de rust was meteen goed voor de 3-2. Bij actie nummer twee, twee minuten later, was nummer 4 een feit. Vier keer kwam de thuisploeg in die tweede helft over de middenlijn, het leverde hen drie doelpunten, de vierde kans werd van dichtbij over doel getrapt.

Voor Berchem bleef het achter de feiten aanlopen. De tweede mooie voorzet van Beirlant kende alweer niet het vervolg die hij verdiende, toen Hamdi zich mistrapte (67’). Na de 4-3 van Absisan (71’) leek nog even een remake van het voorbije weekend in de maak, tot de 5-3, waarbij de geelzwarte verdedigeing op een hoopje werd gelopen, ook die illusie aan stukken trapte.

Scheidsrechter Kenneth Dhont maakte geen al te goede beurt met vreemde beslissingen langs weerszijden. De recente Andere Tijden Sport-reportage over de Nederlandse ref Frans Derks (klik hier en geniet) zou verplichte kost moeten worden voor al wie tijdens het weekend een fluitje ter hand wil nemen.

In Nieuwkerken gonzen momenteel de geruchten over een grote Wase fusie. Temse, waar de hoofdsponsor het onlangs voor bekeken hield, lonkt momenteel naar SKN Sint-Niklaas. Bij een mogelijke samenwerking zou ook VW Hamme mee in de boot stappen.

 

Berchem: Brosens, Van den Driessche, Absisan, Kabir, Beirlant, Meseure (46’ Hamdi), van Kruijssen, Vande Velde (88’ Maluka), Peers, Nwokoro, Carrez

Doelpunten: 28’ 1-0, 30’ 2-0, 51’ van Kruijssen 2-1, 61’ Carrez 2-2, 62’ 3-2, 64’ 4-2, 71’ Absisan 4-3, 86’ 5-3

Geel: Vande Velde, Absisan, Beirlandt

Scheidsrechter: Kenneth Dhont

Alle doelpunten op Sportbeat TV (klik hier en huiver):

Deel dit artikel met vrienden