Spelersvoorstelling: Jelle Geenens | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Spelersvoorstelling: Jelle Geenens

📁 Interview 🕔14.juni 2018
Spelersvoorstelling: Jelle Geenens

Na een teleurstellend seizoen maakte de club een sportieve balans op.  De sportieve staf bleef niet bij de pakken zitten en startte al meteen met het bouwen aan de ploeg voor komend seizoen. Hierdoor zullen op de eerste training dan ook enkele nieuwe gezichten te bewonderen zijn. Graag stelt de club zijn aanwinsten de komende weken al kort voor aan U. Vandaag bijt Jelle Geenens de spits af.

 

Jelle, kan je onze supporters wat meer over jezelf vertellen?

Jazeker! Ik ben 20 jaar en op 13 augustus word ik 21. Momenteel ben ik nog student en combineer ik het voetbal met de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de universiteit van Gent.

Mijn voetbalcarrière begon bij KFC Heusden, de club in het dorp waar ik opgegroeid ben. Na 2 jaar had ik de kans om naar Sporting Lokeren te gaan, waar ik de volgende 9 jaar jeugdopleiding genoten heb. Nadien maakte ik de overstap naar Eendracht Aalst, waar ik eerst bij de beloften speelde. Na nieuwjaar mocht ik geregeld al eens proeven van het ‘echte’ werk op training bij de A-kern. Door een blessure van een ploeggenoot, mocht ik op 17-jarige leeftijd de laatste 2 wedstrijden nog aanvatten in de basisploeg.

Waarom heb je voor Berchem Sport gekozen?

Na 4 jaar bij Aalst is het nu tijd om mijn carrière verder te zetten bij Berchem Sport. Net zoals Eendracht Aalst, is Berchem een traditieclub met een rijke geschiedenis. Ook de trouwe supporters en de ambitie van de club om weer te promoveren naar 1e Amateur hebben een groot aandeel in mijn keuze gehad.

Wat is volgens jou je sterkste positie op het veld?

Mijn beste positie is linksachter. Ik ben redelijk offensief ingesteld en mijn speelstijl is gekenmerkt door mijn winnaarsmentaliteit en doorzettingsvermogen. Ik geef me elke match 110% voor elke bal!

Waar ligt je ambitie volgend jaar bij onze club?

Daar kan ik je een heel simpel antwoord op geven: Er alles aan doen om Berchem Sport terug in 1e Amateurklasse te krijgen!

Bedankt voor het interview Jelle en we wensen je veel succes bij onze club!

Deel dit artikel met vrienden