Start bouwwerken en plannen zittribune | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Start bouwwerken en plannen zittribune

📁 Clubnieuws, Stadion 🕔13.juni 2019
Start bouwwerken en plannen zittribune

Vandaag zijn de graafwerken begonnen voor de nieuwe staan- én zittribune. Ook de betonnen fundering wordt vandaag gegoten. Woensdag 26 juni begint dan de eigenlijke opbouw van de staantribune, vijf dagen later wordt de dakconstructie geleverd. De tribune wordt zo gebouwd, dat ze makkelijk omgevormd zou kunnen worden tot zittribune, moest dat ooit nodig zijn.

Er zullen 1.000 plaatsen voor de thuissupporters zijn, en een afgeschermd uitvak waar 250 mensen plaats kunnen nemen. Dat vak zal enkel geopend zijn tijdens risicowedstrijden. Het volgende seizoen dus tegen Eendracht Aalst en Verbroedering Geel.

Aansluitend zal de opbouw van de nieuwe zittribune beginnen. De oude, die blijft voorlopig gewoon staan, maar zal, zoals dat ook vorig seizoen het geval was, niet toegankelijk zijn. Er zullen twee nieuwe zittribunes gebouwd worden. Twee, omdat in het midden een ‘doorkijk’ voor de Senaat gemaakt wordt. De exacte capaciteit van die twee zittribunes is nog niet geweten. Ze worden door dezelfde aannemer, bouwbedrijf Cos, gebouwd en zullen net zoals die aan de overkant een stalen constructie zijn.

Die twee tribunes zullen blijven staan tot er een oplossing uit de bus komt voor onze oude zittribune. Er worden ook plaatsen voor mindervalide supporters voorzien.

De containers, die het veld aan de kant van de Roderveldlaan afschermen, worden binnenkort weggehaald. In de plaats komt een afrastering. De nieuwe staantribune zal, net zoals de tribune aan de overkant, enkel achteraan toegankelijk zijn.

Om opnieuw een compacter gevoel te creëren, wordt achter beide doelen een talud van zand gemaakt. Dat is een soort schuine helling, die er dus voor moet zorgen dat het stadion opnieuw ‘dicht’ gemaakt wordt.

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels