THES Tessenderlo-Berchem Sport 1-0 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

THES Tessenderlo-Berchem Sport 1-0

📁 Verslag wedstrijd 🕔02.oktober 2016
THES Tessenderlo-Berchem Sport 1-0

Na vijf wedstrijden is Berchem Sport niet langer ongeslagen. De wedstrijd tegen THES las een beetje als de kroniek van een aangekondigd verlies. De excuses lagen al klaar: één van de beste ploegen van de reeks, terwijl we zelf drie basisspelers in de tribune hadden zitten.

THES was inderdaad de betere ploeg zaterdagavond en van Kruijssen, Mauro en Absisan werden gemist. Maar het leek wel of de afwezigheid van deze drie ook in de benen en de hoofden van hun ploegmaats was geslagen. De eerste 45 minuten speelden zich vooral af op de Berchemhelft. Bij de geelzwarten, voor de gelegenheid in het grijs, heel veel balverlies, passes die richting misten, slechte balaannames. Had het bij de rust 3-0 gestaan voor de thuisploeg, dan had niemand daarop iets kunnen aanmerken. Dat het na 90 minuten bij 1-0 bleef, is vooral de verdienste van een alweer bijzonder attente Bruno Appels.

Na vier minuten moest Appels al een vrije trap vanop 30 meter buiten boksen. Op de hoekschop die erop volgde ging de bal er wel in. Het doelpunt werd afgekeurd, maar Berchem was meteen gewaarschuwd. Vooral Omar Bennassar (Ex-Antwerp, -Lommel en -Dessel) liep de verdediging geregeld op een hoopje en verscheen enkele keren alleen voor doel.

Ook na de pauze miste de thuisploeg van kortbij een aantal kansen. Even voor het kwartier lukte het wel. Nog geen minuut later mikte Carrez aan de overkant de gelijkmaker hoog over. Berchem kwam nu iets nadrukkelijker in de wedstrijd en kreeg zelfs nog enkele gelegenheden om langszij te komen. De grootste was voor Zorbo, die in de backlijn de bal zomaar in de voet gespeeld kreeg van een thuisverdediger, maar te verrast was om deze schaarse fout af te straffen. Ook Appels werd nog een paar maal op de proef gesteld, maar ging telkens goed in de voeten van de doorgebroken Limbugse spitsen.

Zo bleef het spannend tot het slotsignaal. Berchem Sport puntenloos naar huis, maar het wist de schade wel te beperken.

 

Berchem: Appels, Addo, De Wilde, Van Minnebrugge, Kamneng Djoum, Hairemans, Zorbo, Verstraeten, Vande Velde, Nwokoro (57’ De Bruyn), Carrez

Doelpunt: 58’ (1-0)

Geel: Vande Velde

Scheidsrechter: Walter Gijsen

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Uitgebekerd… SV Oostkamp – KBS  3-1

Uitgebekerd… SV Oostkamp – KBS 3-1

In deze bekerwedstrijd diende Berchem zowel Roy Mauro als Jelle van Kruijssen te missen, en dat deed zich flink gevoelen. Eersteprovincialer SV Oostkamp, dat het

Lees meer