Verslagen: Berchem Sport – Waasland-Beveren & Berchem Sport – Antonia | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Verslagen: Berchem Sport – Waasland-Beveren & Berchem Sport – Antonia

📁 Oefenwedstrijd 🕔25.juli 2013
Verslagen: Berchem Sport – Waasland-Beveren & Berchem Sport – Antonia

Berchem – Waasland Beveren: 1-2

Onder een brandende avondzon heeft Geelzwart maandag zijn oefenwedstrijd tegen eersteklasser Waasland Beveren nipt verloren. Berchem hield goed stand tegen de fusieclub en was in de tweede helft zelfs de betere ploeg. Diep in de blessuretijd moest de thuisploeg zich dan toch gewonnen geven. De bezoekers namen een gevleide 1-2 overwinning mee naar de Freethiel.

Bart Selleslags kon tegen zijn ex-club geen beroep doen op Melkert en Dickson. Die laatste is nog steeds wegens familiale redenen in zijn thuisland. Vermeylen kreeg, eveneens tegen zijn vroegere werkgever, in de eerste helft de voorkeur op Merckx onder de lat en Van den Heuvel zat weer bij de beginnende elf.

Waasland Beveren, dat deels met hun typeploeg aan de aftrap verscheen, nam in de beginfase de bovenhand. Veselinovic, die gehuurd wordt van landskampioen Anderlecht en vorig jaar de bank warm hield bij Beerschot zaliger, gebruikte goed zijn lengte en kopte het leer nipt over. De blakende zon zorgde voor een eerder gezapig wedstrijdtempo en vele drankpauzes. Dan maar van op stilstaande fase, dachten de bezoekers. Club Brugge-huurling Trickovski schilderde zijn vrije trap knap in de linkerbovenhoek. Berchemgoalie Vermeylen kwam te laat en Geelzwart keek aan tegen een achterstand. De thuisploeg was niet aangedaan en probeerde zelf enkele kansen op te zetten. Van den Heuvel brak door de defensie, maar vond doelman Steppe op zijn weg. De supporters zochten bij een 0-1 achterstand de Chalet op voor een nodige verfrissing.

De tweede helft was nog maar net op gang getrapt en Berchem stelde al orde op zaken. Van den Heuvel bracht de bordjes weer in evenwicht met een knappe treffer op aangeven van Paridaans. Geelzwart was nu de betere ploeg en van het klassenverschil tussen beide ploegen was nog maar weinig te merken. Toch verzuimde Berchem, dat goalgetter Melkert duidelijk mistte, de kansen af te werken. Terwijl de thuissupporters vocaal de bovenhand namen, kreeg Waasland Beveren het ook op het veld knap lastig met de derdeklasser. Mutombo mocht tot overmaat van ramp de douches opzoeken, na een terechte uitsluiting. Berchem leek af te stevenen op een knap en verdiend gelijkspel, tot Santos daar in de blessuretijd anders over besliste. De thuisdefensie kreeg het leer niet weg en de ingevallen Waaslander profiteerde daar graag van. Hij schoof de bal voorbij Merckx, die na de rust de plaats van Vermeylen had ingenomen, in doel.

Berchem speelde een knappe partij tegen de troepen van Glen De Boeck. Bij momenten liet Geelzwart mooi voetbal zien, al vergat het gecreëerde kansen te verzilveren. Bij Waasland Beveren is er minder reden om feesten, zij moeten volgende week al aan de bak tegen AA Gent. Hun generale repetitie liep alvast niet van een leien dakje.

0-1 (30’ Trickovski)
1-1 (47’ Van den Heuvel)
1-2 (93’ Santos)

BERCHEM: Vermeylen, De Koninck, Van Dessel, Paridaans, Haesevoets, De Keersmaecker, Van Minnebruggen, Verstraeten, Boujouh, Van den Heuvel, Claessens.

VIELEN IN: Merckx, Dierickx, De Cock, Van Parys, X.

Berchem – Antonia: 3-0

Woensdagavond volgde met de komst van KFC Antonia de tweede oefenpartij van deze warme week. De eersteprovincialer kreeg nooit een voet aan de grond en liet de thuisploeg makkelijk de overwinning claimen. Berchem won met 3-0 en deed daarmee wat het moest doen.

Bij Berchem stond een door de enkel geplaagde Melkert nog steeds niet op het wedstrijdblad. Boujouh, die last heeft van een kleine blessure, bleef uit voorzorg langs de kant. Dickson is terug in het land, maar landde pas na de wedstrijd. Achterin kreeg Dierickx de voorkeur op Van Dessel. Merckx was doelman van dienst.

Onder een wederom lekker zomerzonnetje trok de wedstrijd zich stilletjes op gang. Op het kwartier zette Verstraeten zich achter een vrije trap die, afgeweken op een bezoekend been, de netten deed trillen. Vijf minuten later kwam Geelzwart opnieuw aankloppen, maar ditmaal ging het leer over. Ook Verstraeten dook weer op voor doelman Verstrepen, maar die was bij de pinken en weerhield Berchem van een tweede treffer. Op het half uur kopte Van den Heuvel het leer via de paal binnen, maar de lijnrechter vlagde voor buitenspel. Ook een doelpunt van Verstraeten zou nog afgekeurd worden voor offside. Net voor rust kreeg Berchem dan toch het verdiende tweede doelpunt. Claessens werkte een assist van Verstraeten knap af en heeft zo zijn eerste goal voor Berchem beet.

Na de koffie gooide coach Selleslags een groot deel van de ploeg om. Van Parys nam de plaats van De Wilde in en Van Dessel verving Paridaans. De Cock, De Koninck en doelman Vermeylen mochten eveneens opdraven.

Berchem ging de tweede helft gewoon door op zijn elan en controleerde rustig de oefenpartij. Echt veel doelgevaar creëerde Geelzwart niet, maar het gaf ook geen enkele kans weg. Twintig minuten na de rust omspeelde Kocak zijn tegenstander met een magistrale beweging en bediende de goed gevolgde Van den Heuvel. Het jeugdproduct verschalkte doelman Verstrepen met een listig boogballetje en zette zo de eindscore op het bord. Ondertussen kregen ook een resem b-kernspelers wat speelminuten.

Met een 3-0 overwinning kan Berchem tevreden terugblikken op deze gezapige oefenpot. Zonder Melkert, Boujouh en Dickson deed Geelzwart wat verwacht werd. Ook de b-kernspelers die de tweede helft hun kans kregen lieten een goede indruk na. De volgende oefenwedstrijd is volgende woensdag, thuis tegen vierdeklasser Duffel.

1-0 (16’ Verstraeten)
2-0 (40’ Claessens)
3-0 (67’ Van den Heuvel)

BERCHEM: Merckx, De Wilde, Dierickx, Paridaans, Haesevoets, Van Minnebruggen, De Keersmaecker, Kocak, Van den Heuvel, Verstraeten, Claessens

VIELEN IN: Vermeylen, Van Parys, Van Dessel, De Cock, De Koninck en een resem b-kernspelers

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

NIEUWE UPDATE oefenwedstrijden

NIEUWE UPDATE oefenwedstrijden

NIEUWE UPDATE oefenwedstrijden (update 29/06):         13 juli                   18u30             eerste training 29 juli                  19u30             oefenwedstrijd  Kontich - KBS 1 augustus  

Lees meer