Voorbeschouwing: Berchem Sport – Beerschot Wilrijk | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing: Berchem Sport – Beerschot Wilrijk

📁 Voorbeschouwing 🕔03.augustus 2013

Maandag speelt Geelzwart zijn laatste oefenwedstrijd van deze voorbereiding. We ontvangen KFCO Beerschot Wilrijk, dat volgend seizoen in eerste provinciale aan de bak moet.

Wie het voetbalnieuws de afgelopen maanden heeft gevolgd, weet dat we met KFCO Beerschot Wilrijk een speciale tegenstander over de vloer krijgen. Na het faillissement van Beerschot AC moest de mauve-witte aanhang voor de tweede keer in tien jaar op zoek naar een nieuw onderkomen. Sterke man Patrick Vanoppen bleek niet in staat de club op zowel sportief als extra-sportief vlak levende te houden. De opvolger van Germinal Beerschot tuimelde na een erbarmelijk seizoen naar tweede klasse, maar financieel gedonder zorgde ervoor dat de Mannekes hun club geheel vaarwel moesten zeggen. Na enkele spannende maanden, waarin geflirt werd met Sint-Niklaas en Zulte Waregem, hapte KFCO Wilrijk toe. De eersteprovincialer beloofde een naams- en kleurverandering door te voeren. Voor de supporterskern van het oude Beerschot het startschot voor een avontuur in eerste provinciale. Anderlecht, Club Brugge en Standard maken plots plaats voor KSV Schriek, FC Heikant en Excelsior Kaart.

KFCO Wilrijk, dat vorig jaar nipt de promotie naar bevordering misliep, ziet zijn toeschouwersaantallen hoogstwaarschijnlijk sterk stijgen volgend seizoen. Waar de aanhang de afgelopen jaren zo’n vijftig man sterk was, verkocht de club na de naamsverandering al enkele duizenden abonnementen. Het lijkt erop dat de Beerschotters zich redelijk massaal achter het project scharen. Het feit dat de eerste competitiewedstrijden alvast in het Olympisch Stadion worden gespeeld haalde heel wat fans over de streep.

Een nieuwe wind vraagt om een nieuwe kern, dachten ze aan het Universiteitsplein in Wilrijk. Met Urbain Spaenhoven werd een ervaren coach aangetrokken. Hij promoveerde in het verleden al met KFCO Wilrijk, en moet nu de torenhoge verwachtingen van de Beerschotaanhang proberen waarmaken. In dat licht werden enkele knappe transfers gerealiseerd. Nico Van der Linden en de door blessures geplaagde Frank Magerman maakten de overstap van Berchem naar Beerschot Wilrijk. Ook oud-Berchemspeler Alexis Kubilskis toont volgend jaar zijn kunstjes in eerste provinciale. Verder werden Laevaert (ex-Racing Mechelen), Meyers (ex-VW Hamme), Baert (ex-Antwerp) en Nicot (ex-Rupel Boom) aan de kern toegevoegd. We vergeten uiteraard ook Sven Van der Heyden niet, die al bij KFCO Wirlijk aangesloten was en door onze supporters op handen werd gedragen tijdens zijn periode bij Geelzwart. Deze kern zal het moeten waarmaken, aangezien niet promoveren geen optie lijkt voor het vernieuwde Wilrijk.

Voor Berchem is deze derby de laatste test alvorens we aan het echte werk beginnen. De voorbereiding kende geen echte uitschieters, maar dat lijkt een jaarlijkse traditie op het Rooi. Na de komst van Beerschot Wilrijk nu maandag, treden we zondag aan in de Beker van België. Tegenstander dan is Bree of Neerpelt.

Aftrappen tegen Beerschot Wilrijk doen we om 19u30 op het Rooi!

Deel dit artikel met vrienden