Voorbeschouwing Berchem Sport – Lyra-Lierse | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Lyra-Lierse

📁 Voorbeschouwing 🕔10.oktober 2020
Voorbeschouwing Berchem Sport – Lyra-Lierse

Morgennamiddag komt Lyra-Lierse naar het Rooi. De wedstrijd hing deze week aan een zijden draadje vanwege een coronageval bij Berchem, maar nadat iedereen negatief testte zal de wedstrijd doorgaan. De vraag is in welke mate de verstoorde voorbereiding Berchem parten zal spelen.

De aanloop naar de wedstrijd verliep voor geel-zwart dus niet ideaal. Vorig weekend werd de wedstrijd tegen Hasselt geannuleerd na een coronabesmetting en moest de hele ploeg preventief in quarantaine. Donderdagavond kon de kern pas voor het eerst deze week samen trainen. Een goed Berchem zal nodig zijn om punten te rapen, want Lyra-Lierse liet in de bekermatch zien over een stevige ploeg te beschikken. Onze jongens ging nog met een verdiende 0-1 voorsprong de rust in, maar in de tweede helft stelde een dominant Lyra-Lierse orde op zaken: 2-1 en Berchem uitgeschakeld. Een week later zat ook het bekerverhaal van Lyra-Lierse erop na een nederlaag tegen La Louvière.

In de competitie konden de Lierenaren al twee keer juichen. Uit op Hasselt werd verloren, maar thuis tegen Cappellen en Spouwen-Mopertingen won Lyra-Lierse telkens. Aanvaller Jordy Peffer, die enkele jaren geleden nog voor KV Mechelen in eerste klasse debuteerde tegen Anderlecht, scoorde een hattrick. Lyra-Lierse behaalde dus 6 op 9, Berchem startte met een 4 op 6.

In 2018 was Koninklijke Lyra net kampioen geworden in eerste provinciale toen het een samenwerking begon met een deel van de supporters van het failliete Lierse. Vorig seizoen stond Lyra-Lierse in derde amateur op de 1e plek toen de competitie werd stopgezet en promoveerde het dus naar onze reeks. Het in eerste nationale uitkomende Lierse-Kempenzonen trekt meer volk, maar dat neemt niet weg dat ook Lyra-Lierse een trouwe aanhang heeft met veel supporters van het vroegere Lierse SK. Helaas zijn uitsupporters zondag niet welkom, omdat de wedstrijd als risicowedstrijd gecatalogeerd staat en dat in coronamaatregelen niet toegelaten is.

Op Mauro na is iedereen beschikbaar.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, Vermeire, De Kuyffer, Spies, Nwokoro, Cornelissen, El Yazidi, Peers, Saillart, Manuel, Tindemans, Beirlant, Verstraelen, Swennen

Aftrap zondag om 15u, komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden