Voorbeschouwing: Berchem Sport – Neerpelt | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing: Berchem Sport – Neerpelt

📁 Voorbeschouwing 🕔09.augustus 2013

Zondag begint voor Geelzwart de lange weg naar het Koning Boudewijnstadion. Om 16u ontvangen we de Limburgse vierdeklasser Esperanza Neerpelt voor onze eerste bekerwedstrijd.

Esperanza Neerpelt, dat uitkomt in vierde C, werd in 1937 opgericht. De zwart-witten uit Neerpelt spelen sinds 2011 opnieuw in vierde klasse, na verschillende seizoenen in de vergeetput van het provinciale voetbal. Twee jaar geleden wist Esperanza de vijfde ronde van de Beker van België te bereiken. Olympic Charleroi en tweedeklasser Eendracht Aalst delfden het onderspit tegen de Limburgers. Op het veld van streekgenoot SK Lommel eindigde het bekersprookje voor Esperanza Neerpelt. Datzelfde seizoen ontliep Neerpelt nipt de promotie naar derde, na verlies in de eindronde tegen Terjoden-Welle. Vorig voetbaljaar eindigde onze tegenstander van zondag zesde.

Berchem heeft met de deugddoende derbyzege tegen Beerschot Wilrijk een goede generale repetitie achter de rug. Goalgetter Melkert speelt weer mee en mocht met twee treffers zijn rentree meer dan geslaagd noemen.

We haalden nieuwkomer, en Limburger, Yannick Haesevoets voor onze microfoon. Wat onze nieuwe flankverdediger vertelde over Beerschot Wilrijk, de voorbereiding en het bekertreffen tegen Neerpelt, leest u hieronder.

Berchem won 4-1 van Beerschot Wilrijk. Een belangrijke opsteker voor de spelersgroep?
Yannick Haesevoets: “Je voelde dat de spanning, nog meer als voorheen, te snijden was. Na de match hebben we dan ook goed gevierd. Je merkte dat iedereen op de club zeer tevreden was. We stonden op ons scherpst en ook positioneel zat het goed. Dit was een eerste echte test voor deze groep. We staan al vrij ver en hopelijk kunnen we enkel nog beter worden.”

Je hebt meteen je plekje in de kern veroverd. Kijk je zelf tevreden terug op de voorbereiding? 
Haesevoets: “Ik ben 19 jaar en het was voor mij de bedoeling hier speelminuten te krijgen. Je weet natuurlijk nooit of dat ook effectief lukt. De eerste wedstrijd werd ik meteen voor de leeuwen gegooid tegen Antwerp, wat een moeilijke match was. Die eerste test heb ik tot een goed einde gebracht. Het vertrouwen groeit en het is erg fijn om van de supporters te horen dat ze me appreciëren.

Is de spelersgroep, die toch wel wat aanvullingen kende, klaar voor zondag?
Haesevoets: “Dat denk ik wel, ja. Op conditioneel vlak sowieso. We raken meer en meer op elkaar ingespeeld. We willen winnen, met goed en mooi voetbal.”

Is de Beker van België belangrijk voor jou?
Haesevoets: “ Ik hecht heel veel belang aan bekerwedstrijden. Als we enkele rondes verder geraken en de eersteklassers erbij komen, kom je op televisie en krijgen de fans, de club en de spelers meer aandacht dan normaal. Zo’n wedstrijden zijn schitterend.”

Je bent zelf uit Limburg afkomstig. Ken je Esperanza Neerpelt? Waar mogen we ons aan verwachten?
Haesevoets: “Het zou een heel goed voetballende ploeg zijn. Ze beschikken over een erg snelle rechtse flankspeler. Ook haalde ze een vaste waarde weg bij Bocholt, toch wel een van de toppers in onze eigen reeks. Het is een ploeg met veel Belgen, maturiteit en karakter. Ik verwacht een moeilijk te bespelen tegenstander.”

Ook coach Bart Selleslags maakte even tijd vrij na de donderdagtraining.

De laatste oefenwedstrijd werd met een knappe 4-1 afgesloten. Is deze groep klaar voor het echte werk?
Bart Selleslags: “Al vanaf de eerste samenkomst focus ik me heel duidelijk op het begin van de competitie. Mijn groep weet dat, 15 augustus staat dan ook met stip aangeduid. Ik ben best tevreden over onze voorbereiding. We gaan de goede richting op. Hier en daar heeft het wat knutselwerk vereist om een andere manier van voetballen in te lassen. Ook moesten we enkele afwezigheden opvangen. Nu staan we voor onze eerste bekerwedstrijd, die in het teken staat van onze competitiestart. Deze wedstrijd is een deel van de voorbereiding, maar het is uiteraard wel een match met inzet die we willen winnen.”

Tegenstander van dienst is het relatief onbekende Esperanza Neerpelt. Mogen we ons verwachten aan een stugge vierdeklasser?
Selleslags: “Meer dan een stugge vierdeklasser, eerder een zeer goede. Ik heb ze bekeken op Bree, waar ze lieten zien over alle nodige kwaliteiten te beschikken. Ik verwacht dat ze hoog zullen meedraaien in bevordering. De overwinning op Bocholt in de voorbereiding kan toch ook enigszins tellen. Mijn spelersgroep weet dat we een taaie tegenstrever voor de boeg hebben.

Kan je op een fitte kern rekenen?
Selleslags: “We proberen naar de competitie toe te werken met een fitte kern. Dat begint met hun individuele voorbereiding en vloeit over in het collectieve. Zoals het er nu naar uitziet, groeien we toe naar een fitte kern. Als we wederom het maximum willen halen uit onze capaciteit, dan hebben we zeker ook het groepsgevoel en de collectiviteit nodig. Mijn spelers weten dat ze de concurrentie op een gezonde manier moeten aangaan. Ik zie het alleszins positief tegemoet.”

Aftrappen doen we om 16u op het Rooi.
Leve Berchem Sport!

Deel dit artikel met vrienden