VV Vosselaar – Berchem Sport 1-0 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

VV Vosselaar – Berchem Sport 1-0

📁 Verslag wedstrijd 🕔07.september 2019
VV Vosselaar – Berchem Sport 1-0

In een wedstrijd waarin het allemaal om inzet en duelkracht draaide en er van beide kanten veel te weinig mooi voetbal te beleven viel, heeft Vosselaar verdiend de punten thuis gehouden. Bij Berchem behoedde doelman Appels zijn team voor erger.

Vosselaar -met ouwe bekende Dimitri Hairemans in de rangen- schoot het snelst uit de startblokken  en trachtte Berchem dadelijk naar de keel te grijpen. Dat resulteerde na amper 5′ al in een gele kaart voor Jamie Meseure nadat hij onbesuisd aan de noodrem trok. Erger was dat onze middenvelder hier zichzelf door hypothekeerde, de angst om nog een kaart te pakken beheerste immers de rest van zijn wedstrijd. Ook  op de flanken kregen de Vosselaars al te vaak vrije loop, wat  na 22′ resulteerde  in hun eerste grote kans toen een lage voorzet vanop rechts tot bij de verste paal zoefde. Appels redde de inlegger echter miraculeus. Berchem kon daartegenover slechts eenmaal lichtjes dreigen toen Bas Saillart zijn kans waagde, maar doelman Delarbre kwam gepast tussen.

Sensatie in ’42: een klutsbal ging slechts nipt over de dwarsligger, uit de daaropvolgende hoekschop kon de thuisploeg scoren, maar de grensrechter vlagde, al weten we nog altijd niet waarom. Was het voor buitenspel… of voor een aanvallende fout ? Het hevige protest van spelers en staff brak hen ei zo na zuur op, want KBS profiteerde van de verwarring door de bal onmiddellijk  te hernemen en te counteren. Het schot van de solerende Van den Driessche ging hierbij slechts nipt naast.

In de tweede helft kwam Berchem aanvankelijk wat meer in het spel voor, en meer en meer kwam het gevoel eraan dat de eerst scorende ploeg meteen de partij ook ging winnen. In ’65 zweefde Appels de bal nog magnifiek uit doel, maar enkele minuten later stond hij machteloos toen na slap verdedigen op de linkerflank een lage assist van kortbij werd binnengetrapt.

De laatste  minuten werden nog bijzonder spannend: eerst verrichtte Appels kort na elkaar nog twee spectaculaire reddingen. Aan de overkant ging de doelman goed plat op een schot van Jelle Van Kruijssen. Met de moed der wanhoop  werd een verre voorzet midden een bos van spelers  nog op een Berchemse slof genomen, maar de bal ging een half metertje over. Meteen het laatste wapenfeit van een wedstrijd waarin Berchem veel te lang wachtte om het nodige vuur in de wedstrijd  te brengen.

Berchem speelde met Appels, Van Den Driessche (geblesseerd out, ‘ 84 Nwokoro), Vermeire, Spies, Peers, Mauro, Meseure (out ’69 Cornelissen), El Yazidi, Vallez (out ’80 Beirlant), Van Kruijssen,  Saillart.

Doelpunt: ’71   1-0

Geel:  Meseure, Nwokoro

Scheidsrechter: Glenn Janssens

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels