Degradatiestrijd: nog 2 speeldagen te gaan | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Degradatiestrijd: nog 2 speeldagen te gaan

📁 Clubnieuws 🕔17.april 2018
Degradatiestrijd: nog 2 speeldagen te gaan

Nu onze club in volle degradatiestrijd verwikkeld is en het einde van het seizoen nadert, maken we na het weekend de balans op van de voorbije speeldag. Berchem Sport staat na de 28e speeldag op de 14e plaats, een positie die in de eindstand rechtstreekse degradatie als gevolg heeft. Dit weekend pakten we wel een punt, in tegenstelling tot Châtelet en Hamme.

 

UITSLAGEN

Hamme-Oudenaarde 1-2
Virton-Châtelet 1-0
Lommel-Patro Eisden 4-0
Knokke-Dender 5-0
Aalst-Oosterzonen 3-4

Deinze-Berchem 1-1

Oosterzonen won dit weekend na een heuse remontada op Aalst. Na 20 minuten stonden de Kempenaren 3-0 achter, maar uiteindelijk gingen ze nog met de drie punten naar huis. Oosterzonen is nu bijna 100% zeker van het behoud. Ook Virton won en staat op een redelijk geruststellende plaats in het klassement, maar heeft nog geen licentie. De Waalse club tekende beroep aan tegen de weigering van de licentie voor de eerste amateurklasse en moet eind april voor het BAS bewijzen dat de financiële problemen opgelost zijn. Châtelet-Farciennes ziet de achterstand met Berchem Sport groeien tot twee punten. Ook Hamme en Dender verloren, waardoor geel-zwart dit weekend geen slechte zaak doet…

STAND

10. Oosterzonen 34
11. Virton 33
12. Dender 30
13. Hamme VW 28
14. Berchem Sport 25
15. Chatelet SC 23
16. Patro Eisden Maasmechelen 13

…maar we staan wel nog altijd op een rechtsreekse degradatieplaats. Dat wil zeggen dat onze Leeuwen tegen Knokke en Lommel, de top 2 uit het klassement, nog punten moet pakken. Zo niet, kunnen we ons enkel nog redden als Virton en/of Lierse geen licentie krijgen en naar 2e Amateur moeten zakken.

PROGRAMMA

Berchem Sport moet nog twee wedstrijden in de reguliere competitie afwerken. Tegen de nummers 1 en 2 uit de rangschikking wordt het uiteraard zeer lastig om nog punten te pakken. Lommel is al zo goed als zeker van promotie, omdat Seraing (naast Lommel de enige club met een licentie voor 1B in onze reeks) dit weekend verloor en de top 4 en bijgevolg de eindronde niet meer kan halen. Dessel Sport kan mogelijk nog wel beroep aantekenen teken de wegering van hun licentie voor 1B.

Volgend weekend staat met Châtelet-Farciennes – VW Hamme een belangrijk duel op het programma. Helaas pakt minstens een van onze concurrenten dus punten. Welke uitslag het beste zou zijn voor ons, is moeilijk te zeggen. Dat hangt af van onze eigen resultaten in de laatste wedstrijden én de al dan niet toegekende licenties. Laten we dus eerst en vooral naar onszelf kijken. Komaan Berchem!

Zaterdag 21 april om 20u: Berchem – Knokke
Zaterdag 28 april om 20u: Lommel – Berchem

Voor onze naaste concurrenten ziet het programma er als volgt uit:

VW HAMME

Châtelet-Farciennes – Hamme
Hamme – Dessel

EXCELSIOR VIRTON

Geel – Virton
Virton – Oosterzonen

DENDER

Dender – SK Heist
Deinze – Dender

CHATELET-FARCIENNES

Châtelet-Farciennes – Hamme
SK Heist – Châtelet-Farciennes

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels