Oefenwedstrijd Berchem Sport – KSV Bornem 2-1 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Oefenwedstrijd Berchem Sport – KSV Bornem 2-1

📁 Verslag wedstrijd 🕔09.januari 2019
Oefenwedstrijd Berchem Sport – KSV Bornem 2-1

Het begon goed gisteren. Met Van Kruijssen en Kabir stonden twee spelers die de oefenmatch tegen Zwarte Leeuw misten aan de aftrap. Ook Meseure stond na veel blessureleed in de basis. Na amper een dikke twee minuten spelen kreeg Carrez de bal van Van Kruijssen. Carrez aarzelde niet en schoot de 1-0 netjes in de hoek. Even later speelde Kabir Carrez mooi vrij in de zestien. Diens voorzet werd door Meseure over doel gekopt.

Die goede lijn kon Berchem echter niet doortrekken. Rond het kwartier nam Bornem de match in handen, maar doelman Houmani voorkwam onder meer met een goede voetreflex de gelijkmaker. Berchem kwam er nog zelden uit, en als geel-zwart toch eens kon counteren, werd zelden de juiste keuze gemaakt.  Daarnaast viel Vallez geblesseerd uit, waardoor Saillart zich snel moest klaarmaken om in te vallen. Na een knappe aanval en dito afwerking maakte Bornem kort voor rust de verdiende gelijkmaker. Maar of dat Berchem wakker schudde? Integendeel, de club uit derde amateurklasse kwam nog dicht bij de 1-2 waarna een woedende Van Haesendonck zijn slap spelende elftal een uitbrander gaf.

In de tweede helft moest de Bornemse doelman al snel redding brengen op een hard (voorzet?)schot van Nwokoro, die zich ook nog liet opmerken met enkele goede tackles. Zoals gebruikelijk in een oefenwedstrijd vielen in de tweede helft meer wissels dan kansen te noteren. Bornem kwam in tegenstelling tot de eerste helft amper nog in de buurt van het Berchemse doel. Een kwartier voor tijd kwam Berchem opnieuw op voorsprong toen Saillart zich doorzette op rechts en via de onderkant van de lat binnen trapte. Invaller Beirlant kwam nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar de stand bleef 2-1.

Op Appels, Brosens en Mauro na kwam de hele A-kern in actie, aangevuld met enkele jongeren.

Berchem: Houmani (76′ Van Buynder), Van den Driessche (46′ Geenens), Michiels (’46 Absisan), Vande Velde (76′ Foque), Nwokoro (66′ Joris), Peers, Meseure (76′ Juniku), Vallez (28′ Saillart, 76′ Temiz), Kabir (’46 Hamdi), Carrez (58′ Beirlant), Van Kruijssen (46′ Maluka Bimbo)

Doelpunten: 3′ Carrez (1-0), 39′ Laref (2-1) 75′ Saillart (2-1)

Deel dit artikel met vrienden