RC Hades Hasselt – Berchem Sport  1-2 | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

RC Hades Hasselt – Berchem Sport 1-2

📁 Verslag wedstrijd 🕔15.december 2019
RC Hades Hasselt – Berchem Sport  1-2

Met een wereldgoal in de slotminuut bezorgde Jelle van Kruijssen Berchem Sport in Kiewit de derde zege in vier wedstrijden. Het brengt het totaal van de voorbije weken op een knappe 10 op 12. De geelzwarten lijken hiermee definitief de mindere start van zich te hebben afgeworpen.

Door blessures en schorsingen moest coach Magerman vier basisspelers missen. Dat betekende een onuitgegeven elftal aan de aftrap en een dito bank met drie beloftenspelers. Maar daar was aanvankelijk helemaal niets van te merken. De doublures lieten zich meteen gelden, Berchem begon stevig aan de wedstrijd en domineerde de eerste twintig minuten.

Na 6 minuten noteerden we het eerste schot op doel. De combinatie Cornelissen-Beirlant-van Kruijssen mocht er zijn, het schot van de laatste ook, al ging het een metertje naast. Drie minuten later waagde Cornelissen zijn kans met een trap die wél tussen de palen leek te gaan, maar in laatste instantie nog in hoekschop werd afgeweken. Hades prikte in het openingskwartier één keer tegen met een puik gekruld schot vanop afstand dat net naast de paal binnen zou gegaan zijn als Appels er zijn hand niet had tussen gestoken.

Even later was het aan de overkant wel raak. Een vrijschop een tiental meter voorbij de middenlijn werd netjes in het pak voor doel gedropt waar uiteindelijk Vermeire aan het langste eind trok. Bijna stond het zelfs meteen 0-2 toen van Kruijssen handig een bal afsnoepte en via een één-tweetje met Beirlant de paal trof. Een doelpunt van Beirlant rond het halfuur werd dan weer afgekeurd wegens twijfelachtige buitenspel.Het was Berchems laatste wapenfeit voor de rust.

Met enkele snelle aanvallen kwam nu de thuisploeg steeds vaker opzetten. Een kopbal en een schot van dichtbij gingen aanvankelijk nog naast, maar een slordig gegeven vrijschop van Berchem leidde in minuut 38 de voorspelbare 1-1 in.

De rust onttrok aan de wedstrijd zijn snelheid, de vinnige combinaties uit de eerste helft kwamen er nauwelijks nog uit. Op de eerste doelpoging was het 20 minuten wachten. Vermeire werkte in hoekschop. Tien minuten later hield Appels Berchem nog eens overeind en met nog 7 minuten te gaan ging alweer een bal van Hades net naast de paal buiten.

Maar de mooiste kans van de tweede helft was voor Berchem. Beirlant besloot een aanval op rechts met de ideale voorzet voor van Kruijssen die alleen voor doel de bal duikend naast kopte. We waren nog niet uitgevloekt of G*d-ver-domme-Jelle! was alweer aan de bal. Van aan de rand van de zestien schoot hij een streep staalhard overhoeks in doel en Berchem meteen naar de zesde overwinning van het seizoen.

Berchem: Appels, Joris, Vermeire, van Kruijssen, Cornelissen, Vallez, Spies, Beirlant, Mauro, Peers, Nwokoro

Doelpunten: 15’ Vermeire 0-1, 38’ 1-1, 91’ van Kruijssen 1-2

Geel: Nwokoro, Mauro

Scheidsrechter: Michiel Allaerts

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels

Berchem Sport – Cappellen FC  2-0

Berchem Sport – Cappellen FC 2-0

De avondmatch tegen Cappellen is een geslaagd experiment geworden. Veel volk, veel sfeer, vechtvoetbal zoals men dat in een derby

Lees meer