Voorbeschouwing Berchem Sport – Sporting Hasselt | Koninklijk Berchem Sport

Koninklijk Berchem Sport

Nieuws

Voorbeschouwing Berchem Sport – Sporting Hasselt

📁 Voorbeschouwing 🕔11.januari 2020
Voorbeschouwing Berchem Sport – Sporting Hasselt

Zondagnamiddag neemt Berchem Sport het op eigen veld op tegen Sporting Hasselt. In november stond Hasselt nog in de top 3 terwijl Berchem 15e en voorlaatste was. Ondertussen is het verschil tussen beide clubs in de rangschikking slechts vijf punten. Kan Berchem zich nog wat veiliger in de middenmoot nestelen?

Geel-zwart speelt dit weekend zijn eerste competitiewedstrijd van 2020. Onze tegenstander moest daarentegen vorig weekend al aan de bak. Berchem speelde zijn wedstrijd van de 17e speeldag al eind december (0-2 verlies tegen Vosselaar), maar de meeste matchen uit onze reeks werden het voorbije weekend afgewerkt. Sporting Hasselt speelde vorige zaterdag 1-1 gelijk tegen Duffel. Het was het derde gelijkspel op rij voor de Limburgers en zelfs al de zesde wedstrijd op rij zonder overwinning. De laatste zege van Hasselt dateert al van 9 november (2-0 tegen Wijgmaal). Ondanks die mindere resultaten staan de Limburgers er in het klassement nog best goed voor. Sporting Hasselt staat 5e met 27 punten, op vijf punten van de eerste plaats. Hasselt pakte vooral veel punten in de eerste periode (20 op 30), het begon het seizoen met een 9 op 9 met onder meer een overwinning tegen ons.

Het seizoen is voorbij halfweg, maar alles zit nog dicht bij elkaar in onze reeks. Wie wordt kampioen? Wie zal degraderen? Het is nog koffiedik kijken, want er komen nog veel teams in aanmerking. KVK Tienen en Bocholt tellen 32 punten en delen nu de leiding, maar daaronder volgen enkele ploegen op een kleine achterstand. Ook onderaan in het klassement is er nog weinig afscheiding. Mogelijk worden we deze speeldag al wat wijzer, de laatste vier spelen namelijk tegen elkaar. Spouwen-Mopertingen en Wijgmaal staan er momenteel het slechtst voor en zondag speelt Wijgmaal op het veld van Spouwen-Mopertingen. De verliezer van die partij krijgt het wellicht moeilijk om zich nog te redden. Anderzijds kunnen een paar overwinningen genoeg zijn om op te schuiven naar de middenmoot. Zo steeg Berchem in november en december nog van de voorlaatste naar de 9e plaats. Momenteel staat geel-zwart 11e met 22 punten, niet ver boven de degradatiezone.

Trainer Frank Magerman kan weer beschikken over Jeroen van den Driessche en Bas Saillart. Roy Mauro heeft knieproblemen en is geschorst.

Selectie: Appels, Van Buynder, Van den Driessche, El Makhoukhi, Spies, Vermeire, Nwokoro, Joris, Peers, Meseure, Cornelissen, Vallez, Saillart, Beirlant, El Yazidi, Van Kruijssen

Een leuk extraatje zondag is dat voormalig sportjournalist Stefan Van Loock zijn boek ‘1895 – 125 jaar Ontroerend Erfgoed’ komt voorstellen. Meer info daarover kon u hier al lezen.

Aftrap zondag om 15u.

Komaan Leeuwen!

Deel dit artikel met vrienden

Gelijkaardige artikels